19:00

Bjärreds IF Röd

Referat: Öja FF Blå - Bjärreds IF Röd

Endast 2 dygn efter att vi vunnit premiären av P14 Sydvästra A med Öja FF Blå skulle grabbarna in i elden igen. Hemma på Björkvallens mycket långhåriga gräsmatta tog vi ikväll emot Bjärreds IF. Skulle vi orka ladda om och fixa ytterligare en trea?

Matchen startade försiktigt och båda lagen var rädda att släppa till något. Kampen på hela planen var enorm och det verkade som bortalaget trivdes mest med denna typ av spel. Deras offensiva tanke var att lägga djupledsbollar på sin vassa forward och vi var tvungna att ständigt ha ett vakande öga hit. Antal halvfarliga avslut var rätt så jämnt på båda håll under första halvlek. Grunden till vårt bästa spel lades när killarna vågade rulla boll längs marken. Detta visar ni att ni behärskar, grabbar. Våga göra det ännu oftare! Med fåtalet minuter kvar innan paus dök chansen upp. Efter en hörna fick Kalle Jeppsson tag på bollen inne i boxen och placerade bollen lugn och säkert i nät bakom målvakten. Mycket stiligt! 1-0 ledning och stort jubel i hemmaläget.

I paus poängterade vi vikten av noggrannheten i vårt defensiva spel samt att ge varandra fler passningsalternativ genom god rörelse. Surt då att Bjärred endast två minuter in på andra halvan kvitterade till 1-1. Efter en boll bakom vår backlinje hann den snabba anfallaren före Wahlfrid Nilsson i hemmakassen och utjämningen var ett faktum. Våra grabbar gjorde sitt bästa för att återta kommandot och lyckades även med det stundtals. Men när jobbet för varandra inte var lika stort som i onsdags blev spelet alldeles för böljande för att kännas säkert. Tyvärr fick Bjärred även göra 1-2, detta på ett skott nere vid gräset som letade sig förbi vår hemmakeeper. Sista tio minuterna satsade vi allt framåt för en kvittering men denna gång kom vi bara nästan fram. Slutresultat 1-2 och hängande huvuden efter slutsignal. Bra krigat ändå, grabbar. Nu tar vi nya tag med två bra träningar kommande vecka, måndag och onsdag.